Bucătarii români, tot mai apreciaţi în Europa

Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă – EURES, este serviciul
prin care se facilitează libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European, şi care vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ca o completare a ofertei. Astfel încât, pentru această perioadă, oferta cuprinde 264 locuri de muncă, pentru persoanele care au deschidere de a munci în afara graniţelor ţării, pe perioadă determinată.
Pentru informaţii de specialitate privind munca în străinătate, în cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES.
În această perioadă, Germania vine cu oferta cea mai bogată, 93 de posturi în domeniul industrial, medical şi hotelier – gastronomic, ceea ce ne întăreşte convingerea că bucătarii români sunt tot mai apreciată în Europa.
Dintre acestea, 40 posturi bucătar, 20 posturi ospătar/personal servire clienţi, 10 posturi barman, 10 posturi supraveghetor de noapte, 2 posturi asistent medical,
1 post armurier, 1 post instalator, 1 post frezor, 1 post lucrător în depozit, 1 post lucrător mase plastice, 1 post mecanic auto, 1 post mecanic construcţii, 1 post electrician, 1 post îngrijitor bătrâni, 1 post tâmplar, 1 post vopsitor.
Următoarea ţară cu ofertă bogată este Marea Britanie. Aici sunt vacante 61 posturi asistent medical, iar pentru cei care vor să muncească în Irlanda, oferta cuprinde 40 de posturi de ciontolitor de carne.
În Franţa sunt vacante 45 posturi, domenii: medical şi industrial, din care 30 de posturi de medic în diverse specializări, 1 post terapeut ocupaţional, 2 posturi kinetoterapeut, 6 posturi sudor, 6 posturi strungar.
Iar Austria, vine din urmă cu 21 de posturi în domeniul construcţiilor civile.
Ţările cu cea mai mică ofertă sunt Cehia, cu trei posturi de tehnicieni IT şi Norvegia cu un singur post de asistent brutar.

M.M.