”Brutele” de pe terenul de fotbal

Meciurile de fotbal din campionatul judeţean sunt, de cele mai multe ori, mult mai violente decât meciurile de K1. De la înjurături, îmbrânceli şi simple şicane până la adevărate bătălii nu este decât un pas. Din păcate, aceste ”războaie” nu se dau doar la meciurile de seniori, ci şi la juniori. Ba mai mult, se pare că tinerii ”sar” mult mai repede la bătaie pe terenul de fotbal.
Comisia de Disciplină a AJF Teleorman a analizat partidele disputate la sfârşitul săptămânii trecute pe terenurile de fotbal din judeţul nostru. Nu mai puţin de 8 jucători au fost suspendaţi şi amendaţi pentru nereguli comise în teren.
Cea mai grea ”pedeapsă” i-a fost aplicată lui Emil Beuca de la echipa de juniori a CS Viaţă Nouă Olteni. Pentru scuiparea unui adversar acesta s-a ales cu o suspendare de 5 etape şi o amendă de 150 lei.
Alţi doi jucători au intrat în atenţia membrilor Comisiei de Disciplină. Mitică Moşteanu de la CS Sporting Roşiori şi Manuel Lucas de la echipa de juniori a AS Inter Gălăteni s-au ales cu o etapă de suspendare şi 30 lei amendă pentru ”împiedicarea marcării unui gol în poziţie de ultim apărător”.
Ultimii, dar şi cei mai mult jucători suspendaţi câte o etapă pentru cumulul de cartonaşe galbene s-au ales şi cu amendă de 10 lei. Este vorba despre Marius Eremia, ACS Astra Plosca; Cristian Dumbravă, AFC Voinţa Saelele: Marian Oprea, junior AS Atletico Sârbeni; Răzvan David, junior CS Voinţa Salcia şi Ciprian Dociu, ACS Izvoarele.

Oficiali sancţionaţi
Și cum ”peştele de la cap se împute”, se pare că şi jucătorii au avut ”de la cine învăţa”. Doi oficiali, unul de la Atletic Orbeasca şi celălalt de la Tineretul Siliştea au fost suspendaţi şi amendaţi pentru proteste şi jigniri la adresa arbitrilor.
Astfel, Marian Rădoi, delegat al AS Atletic Orbeasca a fost suspendat pentru două jocuri şi penalizat cu 100 lei pentru proteste la adresa oficialilor jocului. De asemenea, Marian Neacşu, delegat al AS Tineretul Silistea a fost suspendat cinci jocuri şi penalizat cu 300 lei pentru jigniri la adresa oficialilor jocului şi pentru refuzul de a semna raportul de arbitraj.
Echipe sancţionate
Două echipe au fost amendate cu 50, respectiv 70 lei pentru primirea a 5 sau mai multe avertismente pe parcursul aceluiaşi joc. Este vorba despre ACF Dunărea Zimnicea şi ACS Izvoarele. Prima dintre ele a fost amendată cu 50 lei, iar cealaltă cu 70 lei.
O amendă mult mai mare, în valoare de 800 lei i-a fost aplicată echipei Viaţă Nouă Olteni.
”Pentru nefolosirea a doi jucători sub 21 ani pe toată durata jocului, echipa CS Viaţă Nouă Olteni – seniori pierde cu 3 – 0 jocul cu AFC Voinţa Saelele. În teren scorul a fost 3 – 1 în favoarea echipei CS Viaţă Nouă Olteni. Aceştia au fost penalizaţi şi cu 800 lei”, se arată într-o informare a AJF Teleorman.
Alte două echipe care au pierdut ”la masa verde” cu scorul de 3-0 sunt şi CS Unirea Ţigăneşti şi AS Viişoara. Această decizie a fost luată pentru ”neprezentarea” la jocurile de juniori. Mai mult, cele două formaţii au fost amendate şi cu suma de 200 lei.
O altă echipă ”învinsă” de ”masa verde” a fost Avântul Bragadiru.
”În urma contestaţiei depusa de ACS Izvoarele la jocul de juniori cu AS Avântul Bragadiru pentru substituire de jucători, Comisia de Disciplină a admis contestaţia ca întemeiată. Echipa AS Avântul Bragadiru se face vinovată de substituire de jucători şi pierde cu 3 – 0 jocul cu ACS Izvoarele (în teren 2 – 2) şi penalizare 300 lei”, se mai arată în informarea AJF Teleorman.

C. DUMITRACHE