Brunch în Ograda Moromeților

În preambulul lansării filmului „Moromeții 2” (care va avea loc pe 5 noiembrie 2018, la Sala Palatului), Asociația Talpa ne invită pe 20 octombrie la Sărbătoarea toamnei, cel de-al doilea eveniment gastronomic al anului în Ograda Moromeților.

După succesul incontestabil din vară, suntem invitați la un alt deliciu gastronomic, cu preparate specifice toamnei: berbecuț la proțap, must, dovleac cop, pastramă, mititei, plăcinte, cozonaci, pâine la țest și multe alte bunătăti. Intrarea este 65 lei, iar rezervările se fac la numărul de telefon 0784.20.44.00.

Programul evenimentului este următorul:

  • 11:00 Deschiderea
  • 11:15 Servirea preparatelor
  • 12:00 Discursul organizatorilor
  • 12:30 Demonstrațiile meșteșugarilor
  • 13:00 Program artistic (Gelu Voicu, artiști locali)

Meniul este diversificat, constând în:

Aperitiv: zacuscă; iahnie de fasole; tobă; lebăr; caltaboș; șorici; șuncă; roșii; castraveți; ceapă roșie; brânză; fasole păstăi cu usturoi; ardei copt cu cartof copt; caras prăjit în ulei;

Fel principal: ciorbă de perișoare; ciorbă de fasole; sarmale cu varză și mămăliguță; varză călită; ardei umplut cu orez și legume; pastramă; berbecuț la proțap; mititei; mujdei de usturoi; gogoșari și castraveți murati;

Desert: cozonac; chec; gogoși; mâncare de gutui; plăcintă de mere și dovleac; dovleac copt.

Organizatorii ne oferă posibilitatea să ne plimbăm cu trăsura prin comună, copiii vor putea călări poneiul și se vor putea juca cu mielușei. Vom putea învăța să facem coșuri de rachită, să țesem la război sau să pregătim pâine la țest.

Cornelia RĂDULESCU