Brazii artificiali, la concurenţă cu cei naturali

La Alexandria, piaţa brazilor de Crăciun este destul de ofertantă, însă cumpărători nu se înghesuie să-i achiziţioneze din timp. Cel puţin aşa se prezenta ieri, piaţa brazilor naturali, cât şi cea a brazilor artificiali a căror preţuri diferă destul de mult. Brazii artificiali, putând fi achiziţionaţi la jumătate din preţul celor naturali. Dar chiar şi aşa, ieri, cumpărătorii puteau fi număraţi pe degete.
Începând din acest an, la Alexandria brazii naturali nu se mai vând în locurile cu care erau obişnuiţi cetăţenii urbei şi anume în parcarea taximetriştilor, din spatele pieţei centrale a municipalităţi. Aşa că, cei care vor să comercializeze brazi naturali, cât şi pentru ceilalţi comercianţi cu produse destinate sărbătorilor de iarnă, au fost amenajate căsuţe din lemn, pe platoul din faţa sediului central al Finanţelor Publice.
Ajunşi la faţa locului, ca să vedem cum se vând brazii, am constatat că marfă era, pentru toate buzunarele.
Brazii naturali se comercializau cu preţuri cuprinse între 60 de lei şi 250 de lei, în funcţie de mărime, însă posibilii cumpărători, nu se grăbeau să-i achiziţioneze. Probabil că încă mai testează piaţa.
De ştiut faptul că, la Alexandria, procurarea brazilor naturali, se mai poate face şi de la magazinele de profil, din centrul municipalităţii, acolo unde aceştia se comercializează la aceleaşi preţuri, ca şi în locurile special amenajate. Şi aici diferenţa de preţ fiind dată de mărimea şi coronamentul bradului.
Şi dacă brazii naturali, nu aveau căutare, nici pentru cei artificiali, cu preţuri de numai 20 şi până la 120 lei, cumpărători nu-şi manifestau încă interesul.
Aşa că până în ajunul Crăciunului mai sunt aproape două săptămâni, timp în care cetăţenii îşi pot schimba opţiunea în ce priveşte achiziţionarea bradului.

M.M.