Black Friday în Teleorman. Reduceri substanţiale atât în magazine, cât şi online

Magazinele de electronice, electrocasnice şi IT din Alexandria participă la Black Friday, ziua în care se fac cele mai importante reduceri. Cele mai mari şi mai multe reduceri puteţi găsi la Domo, Altex şi Flanco, dar nici magazinele mai mici nu au ocolit această ”sărbătoare americană” şi se bat în oferte şi reduceri astfel încât să atragă cât mai mulţi clienţi.
Smartphone-urile sunt dispozitivele la care teleormănenii aşteaptă cele mai mari reduceri de Black Fiday, alături de electrocasnice mici, tablete şi laptopuri. Dacă în anii trecuţi interesul pentru acest eveniment venea cu precădere din partea bărbaţilor, anul acesta şi femeile se arată tot mai interesate de Black Friday.
Şi dacă bărbaţii se gândesc să achiziţioneze electronice sau accesorii auto, pe lista de cumpărături a femeilor, în topul cele mai invocate articole sunt electrocasnicele mici, articolele de îmbrăcămine şi televizoarele.
Notorietatea evenimentului Black Friday, anunţat anul acesta pe 22 noiembrie, a crescut pe piaţa românească. Aproximativ 4,2 milioane de români şi-au manifestat intenţia de a face cumpărături cu ocazia Black Friday, în contextul în care aproximativ 7,4 milioane de români cunosc semnificaţia evenimentului. ”Fenomenul” a pătruns şi în rândul teleormănenilor care, anul trecut au făcut cumpărături de aproximativ 500.000 de euro, atât online, cât şi în magazin.
Retaileri locali precum Altex, Flanco şi Domo se bat în reduceri pe 22 noiembrie, de Black Friday. Cele trei mari magazine electronice, electrocasnice şi IT din Alexandria vor aplica reduceri importante la toate categoriile de produse. Cele mai vânate se anunţă a fi telefoanele şi tabletele, dar ofertele promoţionale vor viza şi aparatura foto şi video.
Şefii de la Flanco au fost primii care au anunţat reducerile pe care le vor aplica în ”vinerea neagră”. Astfel, un smartphone va avea pretul de 299 lei, un LED TV, cu diagonala de 60 cm va costa 499 lei, un laptop Lenovo cu memorie 4 giga – 1499 lei, iar o tableta de 7” de 512 RAM si 4 GB stocare va fi la pretul de 149 lei. De asemenea, produse foarte căutate de cumpărători se bucură de reduceri substanţiale: o tabletă Samsung Galaxy TAB2 de 7”, cu wi-fi, va fi la doar 499 lei, iar un telefon Samsung Galaxy S3 de 64 GB – 1499 lei.
Cei care speră la unul din cele mai noi modele de smartphone de la Apple, trebuie să ştie că iPhone 5s şi iPhone 5c, ar putea beneficia de o reducere de cel mult 10 la sută.
Cei care vor să-şi utileze bucătăria trebuie să ştie că magazinul online Casasibucataria.ro, specializat pe chiuvete şi electrocasnice incorporabile de bucătărie, a anunţat că oferă reduceri de până la 70 la sută cu ocazia evenimentului. Pe site vor fi disponibile 130 de produse cu preţ redus, din categoriile chiuvete, hote, cuptoare, plite, combine frigorifice, maşini de spălat vase, baterii de bucătărie şi de baie şi accesorii. Mare atenţie însă, Black Friday 2013 începe, la Casasibucataria.ro, pe 29 noiembrie, la ora 23:59 şi nu pe data de 22 noiembrie.
Şi pentru cărţi se aplică reducerile de black friday. De exemplu, editura Curtea Veche a pregătit reduceri de până la 80 la sută la toate cărţile, atât de Black Friday (vineri), cât şi de Black Sunday (duminică).
Şi magazinele ”de cartier” specializate în vânzarea electronicelor şi electrocasnicelor s-au ”americanizat”, iar anul acesta participă la ”ziua reducerilor”.
Cu toate acestea, „vânătoarea” de produse se va face în primul rând în mediul online, pe site-urile firmelor cunoscute. Majoritatea au anunţat reduceri de până la 80 la sută la telefoane, tablete şi laptopuri şi alte aparate electronice.
Black Friday este denumirea zilei de vineri de după sărbătoarea americană Thanksgiving Day şi ziua în care începe oficial sezonul cumpărăturilor de Crăciun în SUA. În 2013, ziua marilor reduceri este vineri, 22 noiembrie.

Claudiu DUMITRACHE