BJ „Marin Preda” Teleorman: Activități din cadrul proiectului „Biblioteca online”

Prin Proiectul Județean Centrul de Performanță „Niculae Moromete”, liceenii pot participa online la următoarele concursuri: Creație literară; Teatru și coregrafie; Muzică și poezie; Arte plastice; Folclor și tradiții; comunicări cu tema: „Mă descopăr prin lectură”. Materialele scrise sau filmate vor fi transmise pe email-ul bibliotecii.

Olimpiada de benzi desenate este un proiect național care se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, organizatori fiind Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată și romane grafice și Mădălina Deaconu. Olimpiada se adresează copiilor și tinerilor din județ (clasele I-XII), iar tema proiectului pentru anul 2020 este „Povestea inelelor olimpice”, anul acesta împlinindu-se 50 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic. Se vor acorda premii (medalii, diplome, produse) pentru fiecare grupă de participare: un loc I; un loc II; un loc III. În total vor fi 18 câștigători.

Persoanele interesate de dezvoltare personală pot participa online la următoarele ateliere: „Singur în fața Prieteniei”, „Puterea gândului”, „Conștient și inconștient”, „Inteligența emoțională”, „Arta de a iubi”, „Lumea familiei”, „Puterea cuvântului”, „Limbajul trupului”, „Fructul oprit”, „SOS adolescenții”, „Viața în întrebări”, „Romeo și Julieta în cotidian!”, „Succesul se învață!”, „Atenție la manipulare!”, „Care pe care?”, „Tinerețe fără bătrânețe”. Înscrierea se face pe baza unei solicitări scrise pentru una sau mai multe opțiuni transmisă pe emailul instituției bjmarinpreda@yahoo.com (persoană de contact: Geanina Burcea – bibliotecar).

„English for beginners”- learning, speaking, grammar practice” constă într-un curs pus la dispoziția celor interesați să învețe limba engleză printr-o metodă distractivă și practică. Scopul principal al cursului este de consolidare a încrederii în aptitudinea de a vorbi în limba engleză, folosind expresii uzuale. Cei interesați pot participa la cursul online pe baza unei solicitări scrise (persoană de contact: Valentina Pașa, bibliotecar).

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, în calitate de coordonator metodologic a oferit bibliotecilor publice din județ posibilitatea de a fi prezentate pe site-ul instituției. Bibliotecare de la biblioteca județeană (Geanina Burcea și Livia Badea) au realizat și realizează materiale documentare și filmări care, după prelucrare, vor fi publicate pe site. Sunt deja prezentate următoarele biblioteci: Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiorii de Vede; Biblioteca comunală „Liliana Grădinaru” Peretu; Biblioteca comunală Plosca.

Cornelia RĂDULESCU