Bilete „expres” la Casa Judeţeană de Pensii

Sunt mulţi pensionari care îşi pregătesc cu grijă „bagajele” pentru trecerea în lumea celor drepţi, cu mult înainte ca acest lucru să se întâmple. O fac fie pentru că sunt singuri şi n-are cine să se ocupe de aceste treburi la „momentul oportun”, fie ca să nu-şi împovăreze copiii sau rudele cu griji în plus.
Dar n-am auzit încă de pensionari care să stea cu bagajul pregătit la capul patului şi cu banii pentru transport sub pernă, în aşteptarea clipei norocoase în care să li se ofere un bilet de tratament balnear. Deşi doar această prudenţă excesivă le-ar oferi vreo şansă pensionarilor teleormăneni să plece la tratament în a doua serie din luna noiembrie a acestui an.
Şi o să vedem şi de ce. Ieri, 27 noiembrie, un comunicat de presă al casei Judeţene de Pensii Teleorman, sosit pe mail-ul redacţiei la ora 11, informa posibilii beneficiari că „sunt locuri disponibile în a doua serie a lunii noiembrie 2013 – cu plecări 29-30 noiembrie 2013 – în următoarele staţiuni de tratament balnear: HERCULANE – 27 locuri; AMARA – 17 locuri; BUZIAŞ – 7 locuri; COVASNA – 8 locuri; FELIX – 1 loc; GOVORA – 7 locuri; MANGALIA – 8 locuri; OLANESTI – 15 locuri; PUCIOASA – 7 locuri; TUŞNAD – 1 loc; VATRA DORNEI – 1 loc; VALENII DE MUNTE – 8 locuri.
Să zicem că un pensionar va fi găsit „cu arma la picior”, adică cu bagajele făcute, dar pe lângă asta el trebuie să mai aibă pregătite pentru a obţine biletul de tratament o cerere către Casa Judeţeană de Pensii, care trebuie însoţită cu o copie după actul de identitate, talonul de pensie şi programul de recuperare recomandat de medic, în copie, dar cu prezentarea actului original iar dacă e o persoană cu dizabilităţi, aceasta trebuie să aibă la dosar şi copia certificatului de handicap, valabil în perioada tratamentului.
Ce relaţii trebuie să ai ca să rezolvi atâtea probleme într-o singură zi, maxim două?
Aşa că nu credem că va fi mare înghesuială la ghişeele Casei Judeţene de Pensii, iar biletele vor rămâne nerepartizate, lucru care nu se întâmplă în perioadele de vară, când e sezonul concediilor pentru fii, fiice şi nepoţi.

Şt. B.