Bicicliștii revin pe străzile din Alexandria * Noul regulament de conviețuire socială se află în dezbatere publică

Vești bune pentru bicicliști! Aceștia vor putea circula din nou pe străzile din municipiul Alexandria. Singura excepție fiind strada Libertății pe tronsonul cuprins între strada București și strada Ion Creangă.

Regulamentul de conviețuire socială din Alexandria se schimbă din nou. Angajații Primăriei Alexandria au adus mai multe modificări fostului regulament și sunt deciși să elaboreze un proiect de hotărâre pentru adoptarea acestuia. Până atunci se află în dezbatere publică și fiecare locuitor care dorește să aducă unele completări este invitat să participe pe data de 17 mai în sala de ședințe a Primăriei.

Printre modificările aduse noului regulament este și cel privitor la bicicliști. Aceștia vor putea circula din nou pe toate străzile din municipiu, cu excepția centrului pietonal. În zona amintită, va fi permisă circulaţia cu biciclete şi triciclete doar pentru copiii în vârstă de până la 14 ani insoţiţi de părinţi.

Se va “interzice circulaţia pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între strada Al. Ghica şi strada Dunării, a căruţelor, tractoarelor şi utilajelor agricole”. De asemenea, “se interzice circulaţia pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între strada Al. Ghica şi strada Dunării, în intervalul orar 22:00 – 06:00 a mopedelor, scuterelor, motocicletelor cu şi fără ataş, motoretelor şi ATV-urilor”. Aceeaşi interdicţie este valabilă şi pentru circulaţia pe strada Libertăţii pe tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi strada I. Creangă”.

Nerespectarea interdicţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 2500 lei. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se va face de către Poliţia Locala Alexandria.

Nici stăpânii de animale nu scapă de noile modificări aduse regulamentului de convieţuire socială din Alexandria. Potrivit noilor modificări, “în apartamentele din imobilele cu mai multe locuinţe pot fi deţinuţi maxim doi câini şi două pisici, ca animale de companie cu acordul asociaţiei de locatari/proprietari şi acordul locatarilor limitrofi”. De asemena, ”în curţi pot fi deţinuţi trei câini şi trei pisici ca animale adulte de companie sau mai multe, cu acordul vecinilor limitrofi”. ”Câinii vor fi legaţi la punct fix cu posibilitatea de mişcare sau într-un ţarc care să asigure posibilitatea de mişcare, aflat la o distanţă de minim 10 m faţă de geamurile imobilelor învecinate. În cazul în care se obtine acordul în scris al tuturor locatarilor, câinii pot fi ţinuti liberi cu respectarea normelor de igienă”.

Și șoferii trebuie să aibă mare grijă la mașinile pe care le conduc. Cei care se vor duce cu autoturismul la pește, pe câmp sau în alte zone în care mașina se murdărește trebuie ca la intrarea în municipiu să-și curețe autoturismul.

Odată cu aprobarea noului regulament am putea avea mai multă liniște în oraș. Și asta pentru că se interzice ”organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social”.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 17 mai 2017, orele 10.00, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Alexandria.

C. DUMITRACHE