Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Programul european de educație pentru tineri CinEd

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a continuat programul de educație cinematografică CinEd – European Cinema Education for Youth cu o nouă proiecție care a avut loc joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 12.00, la Centrul de formare al instituției.

La activitate au participat elevii claselor a XI-a D i a XII-a F de la Colegiul Național „ Alexandru Dimitrie Ghica” Alexandria, însoțiți de profesoara Florina Vasilescu.

Acest proiect european se află în cel de-al treilea an de derulare, celor șapte țări inițiatoare (Franța, Portugalia, Spania, Italia, România, Bulgaria și Cehia) adăugându-li-se un nou partener – Finlanda.

Obiectivul acestei inițiative este acela de a oferi tinerilor din Europa, cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani, șansa să descopere diversitatea cinematografiei europene și, în același timp, să își dezvolte capacitatea de analiză critică și să acumuleze cunoștințe în privința limbajului cinematografic și a procedeelor utilizate în film.

În județul Teleorman programul a fost lansat pe 21 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Bibliotecarului. Tot atunci a avut loc și un training cu bibliotecarii din bibliotecile publice teleormănene.

Filmul ales este intitulat „Intervalul” („L’Intervallo”) – Italia, 2012, în regia lui Leonardo Di Costanzo.

Din 2016 până în prezent mai mulți elevi de la școlile și liceele din orașul nostru au trecut pragul bibliotecii pentru a participa la diferite proiecții.

Programul va continua și anul următor.

Cornelia RĂDULESCU