Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Lansarea cărții „Destin românesc” de Emilia Stroe Țena

Joi, 20 decembrie 2018, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman va avea loc lansarea cărții „Destin românesc”, de Emilia Stroe Țena.

Profesoara și scriitoarea Emilia Stroe Țena, autoare a patru volume de proză-„Trecători prin lumină” ( vol. I -„Pământul ca un râu”, 2006, vol. II – „Fire de iachint”, 2007, editura Mira, București), „Chemarea infinitului” (editura Mira, 2009) și eseul în limba franceză „La lecture plurielle de la poesie moderne” (editura Mira, 2009)- va prezenta placheta de versuri „Destin românesc”, volum apărut la editura „Armonii culturale” anul acesta.

Autoarea mărturisește că între anii creației și anul publicării acestor versuri se intercalează câteva decenii de așteptare, specificând că „există întotdeuna un anume timp pentru fiecare lucru”.

Sonetele marilor poeți din literatura română și universală au fascinat-o în timp pe Emilia Stroe Țena, iar volumul „Destin românesc” reprezintă esența gândirii și imaginației, dar și un omagiu personal adus anului centenar și memoriei înaintașilor.

Cartea va fi prezentată de Ana Dobre Pelin, Domnița Neaga, Virginia Vini Popescu, Lia Nenciu și Nicolae Dina.

Cornelia RĂDULESCU