Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Lansare de carte și recital folk

În fața unui public numeros, de toate vârstele, la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a avut loc miercuri, 12 decembrie 2018, lansarea cărții „Tu ce ai făcut astăzi?”, de Ovidiu Scridon.

Ovidiu Scridon a oferit celor prezenți un spectacol de poezie și muzică de o înaltă calitate, creând o atmosferă caldă și dând dovadă că este artistul care se adresează publicului cu respect și profesionalism.

Muzica și poezia se întrepătrund, iar când este vorba de poezia cântată, care este folkul, ea nu numai că se adresează sufletului, ci chiar pune stăpânire pe acesta.

Ovidiu Scridon, plecat mulți ani în străinătate, a vorbit despre „dor”. De toate felurile, dar în special despre dorul de țară. Și despre iubirea de țară și de oamenii ei.

El ne îndeamnă să fim fericiți și ne întreabă dacă trăim frumos: „Tu ce-ai făcut astăzi?/ Pașii te-au purtat prin locuri însorite?/ Ai văzut lumina?…ai simțit-o?/ Ai lăsat îmbrățișarea Soarelui să te cuprindă?/ Ai privit oamenii-n ochi cu seninătate?/ Ai lăsat adevărul să evadeze/ Din încleștarea gândurilor tale?”.

Îi mulțumim lui Ovidiu Scridon pentru cele două ore de muzică și poezie și încheiem aceste rânduri cu îndemnul „la bună și grabnică revenire”!

Cornelia RĂDULESCU