Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Expoziția tematică „171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu”

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman a marcat Ziua Culturii Naționale printr-o expoziție tematică intitulată „171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu”.

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, iar data la care se sărbătoreşte această zi este cea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), după ce Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege.

Expoziția cuprinde volume din opera marelui poet și critică literară, printre care se numără și „Eminescu și Teleormanul”, scrisă de Stan V. Cristea.

Tot cu această ocazie, criticul literar Ana Dobre a susținut o comunicare care poate fi urmărită în cadrul rubricii „Biblioteca online- Scriitorul lunii”, pe site-ul instituției www.bjteleorman.ro.

Expoziția tematică dedicată poetului nostru național poate fi vizitată la Sala de lectură a instituției în perioada 15-29 ianuarie 2020.

Cornelia RĂDULESCU