Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Expoziția de fotografie „Bistrița-oraș vechi cu suflet tânăr”

Într-o discuție pe care am avut-o cu Alexandru Uiuiu, acesta a promis că va reveni în Alexandria, pentru că este un oraș care îi place.

Ei bine, până va reveni, a lăsat la noi, pentru a putea fi admirate de teleormăneni, cele 20 de fotografii (70x80cm) care alcătuiesc expoziția „Bistrița-oraș vechi cu suflet tânăr”.

Așa cum ne-a mărturisit, Alexandru Uiuiu a surprins în aceste fotografii specificul Bistriței, dorind să-i determine pe aceia care le privesc să-i viziteze orașul.

Publicist, dascăl universitar de filosofie, scriitor, om de cultură, dar înainte de toate iubitor de frumos, pe care-l dăruie în diferite forme ale artei, bistrițeanul Alexandru Uiuiu ne-a spus: „În Bistrița este o arhitectură cu caracter vechi, gotic, dar prezentul îi adaugă o identitate românească”.

Expoziția „Bistrița-oraș vechi cu suflet tânăr” poate fi admirată, în perioada 25 septembrie-5 octombrie 2018, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda”.

Fotografiile au mai fost expuse timp de trei zile, între 7 și 9 septembrie, la Alexandria, cu ocazia evenimentului cultural Folk Event, datorat inițiativei lui Nicolae Doboș.

Tot el este acela care a făcut posibilă expunerea acestora în Videle, iar acum, în Alexandria.

În luna octombrie, acestea urmează să fie expuse în Roșiorii de Vede.

Cei care apreciază frumosul vor fi încântați de aceste fotografii, iar cei care nu-l apreciază, vor începe să facă acest lucru.

Cornelia RĂDULESCU