Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Dublă lansare de carte

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman organizează astăzi, 18 septembrie 2018, începând cu ora 15,00, lansarea cărților „Puterea magică a gândului” și „În pas cu timpul” de Elena Buică.

Această activitate are loc în sala de lectură a bibliotecii.

Elena Buică (cu pseudonimul literar „Buni”) s-a născut în comuna teleormăneană Țigănești și este absolventă a Facultății de limba și literatura română a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Profesor la mai multe școli și licee din județele Bihor și Cluj și din municipiul București, s-a pensionat în anul 1988, iar din 1998 locuiește în orașul canadian Toronto.

La vârsta de 70 de ani a debutat în „Observatorul” din Toronto, publicând apoi în peste 50 de reviste.

Elena Buică a deținut sau deține numeroase funcții: redactor șef literar la „Mesagerul” (Toronto), editor de specialitate („Cetatea lui Bucur”), redactor de specialitate („Observatorul”), editor („Prolitera”).

A publicat numeroase volume, printre care: „Gând purtat de dor” (monografie sentimentală, 2006); „Prin sita vremii” (2007); „Oglindiri” (2009); „Luminișuri” (2011); „Întoarcerea spre obârșii” (2011); „Zâmbind vieții” (2013); „Liliacul înflorit la poarta înserării” (2014); „Frumoasele vacanțe” (antologie de autor, 2014); „Sensul giratoriu al vieții” (2017); „Între două lumi-Canada și România” (2017).

Elena Buică a adunat anul trecut, în sala de lectură a bibliotecii, oameni de cultură din Europa, America de Nord și Australia.

La dubla lansare de carte vor participa Domnița Neaga, Lia Nenciu, Virginia Vini Popescu, Emilia Stroe, Constantin T. Ciubotaru și Nicolae Dina, care îi vor prezenta cărțile.

Cornelia RĂDULESCU