Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Concert și lansare de carte

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman organizează miercuri, 12 decembrie 2018, începând cu ora 14.00, un spectacol de muzică și poezie prilejuit de apariția celei de-a doua cărți a autorului Ovidiu Scridon.

„Tu ce-ai făcut astăzi?” este un volum de versuri apărut la editura Alexandria Publishing House din Suceava, în noiembrie 2017, autorul incluzând și orașul nostru în turneul de promovare a cărții.

Ovidiu Scridon este preocupat și de muzică, toate lansările lui de carte fiind, de fapt, spectacole de muzică și poezie, de care s-au bucurat până în prezent locuitorii din Alba-Iulia, Bistrița, Târgu-Mureș, Sighișoara, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Chișinău, Bacău, Focșani, Craiova, Slatina, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Caransebeș, Lugoj, Vaslui, Onești, Piatra-Neamț, Cluj-Napoca, Turda, Năsăud, Giurgiu.

Locațiile au fost diverse: biblioteci naționale (cum a fost la Chișinău), universitare, județene sau municipale, Muzeul Național al Literaturii din București, centre culturale, librării, galerii de artă sau case de cultură, toate având un numitor comun: promovarea cărții și a frumosului.

Originar din orașul Târnăveni, județul Mureș, Ovidiu Scridon a fost fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care a fost atras de chitară încă din școala generală.

Anii de studenție din București au fost un bun prilej de a participa la diverse evenimente cultural-artistice.

În 1996, unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani a scris versuri, a compus muzică şi, pentru o scurtă perioadă, a fost membru al Cenaclului Totuşi Iubirea, condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album care se bucură de un succes neaşteptat.

După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale. După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioadă trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.

După prima întoarcere din America, la începutul anului 2007, a reapărut pe scena românească plin de optimism, energie şi bucuria de a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitară şi muzicuţe.

Turneul de prezentare a celei de-a doua cărți publicate este un bun prilej de a-l cunoaște pe Ovidiu Scridon, astfel că la evenimentul care va avea loc la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman sunt invitați toți iubitorii de muzică folk și poezie.

Cornelia RĂDULESCU