Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Bibliotecile, spaţii publice europene

Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman a organizat marți, 16 octombrie 2018, începând cu ora 11,00, o campanie de informare despre rolul anului 2019 la nivel european.

Activitatea face parte din calendarul manifestărilor propuse de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, cu care a fost semnat, în iunie 2017, un acord de parteneriat, în baza căruia sunt date informaţii europene generale şi de interes local, realizându-se evenimente comune de comunicare europeană în perioada 2018-2020.

Agenda evenimentului a cuprins informații despre Centrele Europe Direct, o prezentare generală a Parlamentului European (PE), o prezentare despre alegerile europarlamentare din 2019, un film despre PE, dar și surse de informare în ceea ce privește Parlamentul European.

În contextul actual, în care bibliotecile publice își asumă noi roluri în comunitate, activitățile de informare pentru public sunt extrem de necesare, cu atât mai mult cu cât informarea pe teme europene a devenit o nevoie reală.

Având în vedere aceste considerente, Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman și-a invitat utilizatorii bibliotecii, dar și pe cetățenii interesați de tematica abordată, să participe la această activitate, care a avut loc în cadrul Centrului de Formare al instituției.

Cornelia RĂDULESCU