Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: „Bătălia cărților”, finala județeană a ediției 2020

La sfârșitul lunii noiembrie, timp de două zile, Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a organizat finala județeană a Concursului de lectură „Bătălia cărților” pentru cele două categorii: Adolescenți și Copii.

În cadrul dezbaterii „Convinge-mă să citesc!” din prima zi, începând cu ora 11.00, finaliștii de la categoria Adolescenți au prezentat cartea preferată și au răspuns întrebărilor pe marginea acesteia. Juriul, format din prof. Anca Vasile, prof. Adriana Unteșu și poetul Florea Burtan, a declarat-o pe Adela Andreea Demir, elevă la Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede, „Cititorul anului”. iar cartea care a obţinut cel mai mare punctaj din partea cititorilor a fost „Inimi chimice” de Krystal Sutherland. S-a acordat și un premiu pentru cea mai bună Fișă de lectură elevei Irina Georgiana Bria, de la Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede.

În cea de-a doua zi, începând cu ora 14.00, finaliștii de la categoria Copii și-au prezentat cartea preferată dintre cele citite și au răspuns întrebărilor juriului, din care au făcut parte poeta Nicoleta Milea, prof. Ioana Topologeanu și prof. Violeta Moț.

La această categorie, Cititorul anului a fost desemnată eleva Simona Maia Brătan, de la Școala gimnazială „Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede, iar premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură i-a revenit elevei Amalia Maria Popescu de la Școala Gimnazială Piatra. Cartea care a obţinut cel mai mare punctaj din partea cititorilor a fost „Fetița din trenul orfanilor” de Christina Baker Kline.

Finala din acest an s-a desfășurat online, prin conectarea tuturor celor implicați pe platforma Google Meet, premiile urmând să fie ridicate de câștigători și finaliști în perioada următoare de la sediul Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU