Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: Acțiuni de îndrumare și evaluare

Prin acțiunile sale, biblioteca județeană contribuie la perfecționarea profesională a personalului de specialitate, în scopul dezvoltării de servicii de calitate pentru membrii comunității.

Astfel, au avut loc vizite de îndrumare metodologică la Biblioteca comunală „George Gană” Măldăeni și la Biblioteca comunală Troianul, dar și de monitorizare a programului „Biblionet-lumea în biblioteca mea”.

Echipa Bibliotecii Județene „Marin Preda”, formată din Viorel Fota, manager, Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Livia Badea și Valentina Pașa, bibliotecare, s-a deplasat la cele două biblioteci comunale pentru acțiuni de îndrumare și consiliere pe diverse probleme profesionale.

Prima vizită a fost făcută la Biblioteca comunală „George Gană” Măldăeni, unde bibliotecara Georgeta Robu i-a întâmpinat pe membrii echipei Bibliotecii județene într-un spațiu nou, generos, reabilitat, în incinta Căminului Cultural, care a fost inaugurat în anul 2015. Prin preocuparea permanentă a bibliotecarei, biblioteca a ajuns să dețină un fond de carte de 12.500 de unități, beneficiind pentru al treilea an consecutiv de o donație de carte de la Rezerva națională de publicații a Bibliotecii Naționale a României.

Biblioteca comunală Troianul, deși mai mică în ceea ce privește spațiul, prin implicarea unei bibliotecare la fel de inimoase, Mirela Melintescu, reușește să fie în mijlocul comunității prin diversele acțiuni pe care le desfășoară zilnic, punându la dispoziție un fond de carte de 11.400 de volume.

S-au discutat și alte subiecte de interes pentru cele două bibliotecare: aspecte legate de creșterea și dezvoltarea colecțiilor, dar și de legislația din domeniu.

În ceea ce privește programul „Biblionet-lumea în biblioteca mea”, acesta este funcțional la ambele biblioteci, continuând să atragă utilizatori de toate vârstele, care vin să-și găsescă informațiile necesare și să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut.

Cu ocazia acestor întâlniri au fost făcute donații de carte din partea Bibliotecii județene celor două biblioteci comunale.

Cornelia RĂDULESCU