Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”: “Şcoala altfel” la bibliotecă

Săptămâna 19 – 23 noiembrie 2018 a fost pentru elevii de la Liceul teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, perioada în care au ales să desfăşoare activităţi specifice programului “Şcoala altfel”.

Ca și în anii anteriori, aceștia și-au exprimat dorința ca într-una din zile să participe la activități în cadrul Bibliotecii Județene “Marin Preda”.

Astfel, pe 23 noiembrie, biblioteca le-a fost gazdă, iar elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu serviciile oferite de instituție.

Având în vedere categoria lor de vârstă, acestora le-au fost prezentate în detaliu două dintre proiectele culturale derulate de bibliotecă, respectiv “Bătălia cărților” și “E carte, e film la bibliotecă”.

Elevii au avut posibilitatea să afle care este regulamentul de participare la concursul de lectură destinat lor, le-au fost prezentate exemple de titluri care au fost prinse în “bătălie”, iar la final au vizionat filmul “Absolut tot” realizat după romanul omonim scris de autoarea americană Nicola Yoon și care s-a numărat printre titlurile ediției de anul acesta a “Bătăliei cărților”.

Participanți la activitate au fost elevi ai claselor a X-a de la Liceul teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, însoțiți de profesoara Florina Oprea.

Cornelia RĂDULESCU