Biblioteca Județeană „Marin Preda”: Lansarea cărții „Destin românesc”, de Emilia Stroe Țena

Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman a găzduit lansarea cărții „Destin românesc”, de Emilia Stroe Țena, intelectual de o deosebită finețe și un artist cu o îngemănare a muzelor scrisului și picturii în aceeași măsură.

Manifestarea a început cu un moment de înflăcărare patriotică prin intonarea Imnului național, cartea în sine fiind o dovadă vie de patriotism, pe care autoarea îl simte și-l arătă cu mândrie, așa cum este firesc și cum ar trebui să facem toți.

Cartea a fost prezentată de Ana Dobre Pelin, Domnița Neaga, Lia Nenciu, Nicolae Dina, Florea Burtan, Dana Harabagiu, Gheorghe Olteanu și de fratele autoarei, Marcel Țena.

Emilia Stroe Țena a mărturisit că între anii creației și anul publicării acestor versuri se intercalează câteva decenii de așteptare, specificând că „există întotdeauna un anume timp pentru fiecare lucru”. Acest timp a sosit în acest an, volumul constituind un omagiu personal adus anului centenar și memoriei înaintașilor.

Pe parcursul activității au fost primiți și colindători: părintele Florin Rizea împreună cu Daniela și Valentina, fetele lui.

Cornelia RĂDULESCU