Bătaie în consiliul local Botoroaga! Primarul şi un consilier au ajuns în spital

Un consilier local din comuna Botoroaga a ajuns la un spital din București, după ce a intrat în conflict cu primarul din comună. Incidentul s-a iscat după ședința de Consiliu Local, din cauza unui proiect de hotărâre referitor la majorarea indemnizației de consilier local.

Ședința de Consiliu Local din comuna Botoroaga, județul Teleorman s-a încheiat cu un scandal în urma căruia un consilier local a ajuns la spital cu un traumatism ocular grav. Scandalul a avut loc în incinta primăriei, la finalul ședinței de consiliu local. Enervat după un schimb de replici acide din timpul ședinței, la ieșirea din sală, primarul comunei Botoroaga l-a atacat, spune consilierul local Constantin Dorobanțu.

“În cadrul şedinţei de consiliu local au fost câteva discuţii. La mãrirea indemnizaţiei consilierilor le-am propus ca diferenţa de mãrire sã o donãm. Mai exact sã o direcţionãm cãtre Spitalul de Oncologie Pediatricã Fundeni. Primarului nu i-a convenit cã am luat aceastã iniţiativã. Am trecut totuşi peste acest punct şi la “diverse” am propus iniţierea unui proiect pentru rambursarea cãtre cetãţeni a taxei de pazã care nu a fost efectuatã. Eu am propus sã facem un proiect de hotãrâre şi sã rambursãm banii cãtre cetãţeni. A fost din nou foarte iritat şi a început sã mã facã în toate felurile, inclusiv infractor.

La finalul şedinţei, dupã ce am ieşit din salã, a venit dupã mine şi încercat sã-mi dea cu capul în gurã. Nu m-a lovit grav la nas, dar m-a lovit. Dupã aceea l-am lovit şi eu. Consilierii lui au venit din spate şi m-au imobilizat. Atunci când a vãzut cã sunt imobilizat a sãrit cu mâinile pe faţa mea şi a vrut sã-mi scoatã ochiul. Cu intenţia clarã sã-mi scoatã ochiul”, a declarat consilierul local PSD al comunei Botoroaga, Constantin Dorobanţu.

De cealaltă parte, primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, spune că cel de la care a pornit conflictul este consilierul local.

“La finalul şedinţei eu am mai rãmas puţin în salã sã vorbesc cu doamna secretar pentru cã trebuia sã mã duc la o şedinţã . Când am ieşit în holul din sala de şedinţe el era acolo. Noi am fost prieteni, am copilãrit împreunã. Fãrã sã-mi spunã mare lucru mi-a tras una în plex de m-a dat pe spate. Viceprimarul era în spatele meu şi a încercat sã-l linişteascã. M-am ferit. Mi-a trântit telefonul şi ochelarii şi m-a împins în balustradã. Am fost la un pas sã cad de la etaj. Atunci m-am panica şi l-am împins şi eu cu mâna. Probabil în acel moment l-am lovit la ochi”, a declarat primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru.

Conflictul dintre cei doi aleși s-a desfășurat sub ochii celorlalți consilieri locali și ai angajaților primăriei, care au anunțat poliția.

Oamenii legii au deschis, în acest caz, un dosar penal pentru loviri sau alte violențe.

C.D.