Baschetbalistele alexăndrene sunt ”pe val”

Revelaţia acestui tur de campionat, fetele de la BC Teleorman Alexandria au intrat în vacanţă. Cu două victorii obţinute în weekendul care abia s-a încheiat, echipa antrenată de Mădălin Piperea şi-a asigurat o ”vacanţă” liniştită.
Baschetbalistele alexăndrene au încheiat turul de campionat în forţă. Acestea au disputat ultimele două partide programate în acest an la un interval de doar 40 de ore şi din fericire s-au impus în ambele.
Dacă primul meci, cel împotriva CS Rapid Bucureşti a fost unul extrem de echilibrat, în special din cauza ratărilor, în meciul al doilea, contra Universităţii Oradea, elevele lui Mădălin Piperea au făcut spectacol.
În primul meci, programat pentru vineri seara de la ora 18.00, fetele de la Baschet Club Teleorman Alexandria au întâlnit CS Rapid Bucureşti.
Cotate cu prima şansă în această partidă, baschetbalistele alexăndrene şi-au făcut singure viaţa grea şi au reuşit să-l scoată din sărite pe antrenorul Mădălin Piperea. La finalul primelor două sferturi scorul era egal, 30-30.
Din fericire, acestea au tranşat jocul în partea a doua a partidei atunci când n-au mai dat prea multe şanse adversarelor.
Scorul final a fost 67 la 56. La această partidă au fost prezente şi mai multe oficialităţi locale. Printre aceştia s-a aflat şi preşedintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, dar şi administratorul public al judeţului, Mircea Dumitrescu. Cei doi au stat alături de secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Ioan Augustin.
A doua partidă, programată pentru duminică la ora 11.00, tot în Sala Sporturilor din Alexandria a fost una mult mai liniştită şi lipsită de emoţii pentru BCT Alexandria.
De această dată, alexăndrencele au dat piept cu ocupanta poziţiei a 11-a în clasamentul provizoriu al Ligii Naţionale de Baschet feminin, Universitatea CSM Oradea. Acestea n-au câştigat decât 3 partide în acest sezon, iar fetele lui Mădălin Piperea şi-au respectat statutul şi le-au învins fără drept de apel cu scorul de 85 la 46. Diferenţa putea să fie mult mai mare, dacă ne gândim că la pauză alexăndrencele avea înscrise peste 50 de puncte, dar antrenorul a oferit o şansă şi ”junioarelor”.
În urma celor două victorii din weekend, Baschet Club Teleorman Alexandria termină turul de campionat pe poziţia a 4-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, CS Universitatea Alba Iulia.

C. DUMITRACHE