Baschetbalistele alexăndrene au pierdut derby-ul etapei

Disciplina și valoarea și-au spus cuvântul în derby-ul etapei din etapa a 11-a a campionatului naţional al Diviziei A de baschet feminin dintre Alexandria și campioana en-titre, ICIM arad. Campioanele arădence s-au dovedit mult prea puternice pentru o echipă care a fost îngropată și de ratările copilărești.
Alxăndrencele au început în forță meciul, dar n-au reușit să mențină ritmul împus de adversare. Meciul a fost frumos, cu multe faze spectaculoase, dar ratările „copilăreşti” și lipsa de viziune au îngropat CSBT Alexandria.
După un început mai bun al teleormănencelor în primele minute (10-4), elevele pregătite de Jose Araujo au trecut la cârma jocului și s-au distanțat ușor pe tabelă. Până la pauza mare, campioana României și-a creat un avantaj de 10 puncte diferență, scor 39-29. După pauză, lucrurile au continuat în aceeași direcție. La finalul meciului tabela de marcaj a arătat scorul de 62 la 76.
CSB Alexandria a câștigat 2 din cele patru sferturi: 13 – 24, 16 – 15, 16 – 23, 17 – 14.
Cea mai bună marcatoare a CSBT Alexandria a fost Anca Șipoș, cu 19 puncte, iar de la ICIM Arad, Destiny Cheyenne Williams, cu 22 puncte.
În urma acestei înfrângeri, CSBT Alexandria a rămas pe locul 4 în clasamentul ligii 1 de baschet feminin, iar adversarele și-au consolidat locul I. Teleormănencele au 19 puncte, la egalitate cu ACS Sepsi, iar jucătoarele de la Arad împart prima poziție a clasamentului cu cele din Târgoviște. Amblebe echipe au 22 de puncte.
Următorul meci este unul facil pentru alexăndrence care joacă tot pe teren propriu împotriva celor de la Rapid București.

Claudiu DUMITRACHE