Bani pentru unitățile de învățământ ale orașului Zimnicea

Consiliul Local Zimnicea a alocat sume consistente de bani către unitățile de învățământ ale orașului, bani care vor merge către bursele elevilor, naveta profesorilor, dar și către investiții.

Ședința de lucru ordinară pe luna în curs a adus pe masa consilierilor locali din Zimnicea mai multe proiecte de hotărâri care vizau activitatea unităților de învățământ ale orașului. Au fost proiecte care au vizat naveta profesorilor, dar și stabilirea cuantumului de burse acordate elevilor în anul școlar 2019-2020.

Proiectele de hotărâri referitoare la învățământul local au vizat și investițiile. La acest capitol se detașează Liceul Teoretic Zimnicea, mai exact noul campus școlar al unității de învățământ. Astfel, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui teren de sport în aer liber și a unor alei de acces betonate. Tot pentru noul campus școlar au fost alocate sume pentru montarea de aparate de aer condiționat și a unui sistem de supraveghere video.

Majoritatea acestor sume provin din rectificarea bugetară în urma căreia Zimnicea a primit 32 de miliarde de lei vechi de la bugetul național.

Cornelia RĂDULESCU