Bani europeni pentru DGASPC Teleorman * Rețeaua de asistenți maternali profesioniști va fi extinsă cu 40 de persoane

Prin intermediul proiectului ”TEAM-UP”: în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și reducerea numărului de copii instituționalizaţi.

Proiectul este implementat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară.

Prin derularea acestui proiect, DGASPC Teleorman va extinde actuala reţea de asistenţi maternali profesionişti cu 40 de persoane şi va susţine programul de formare profesională continuă atât a asistenţilor maternali cât şi a personalului specializat din cadrul instituţiei.

DGASPC Teleorman, în calitate de partener în proiect, va beneficia de un buget de 35 153 568,70 lei, iar contribuţia la cheltuielile totale ale proiectului, reprezentând 2% din buget, este de 703 079,70 lei şi va fi asigurată de Consiliul Judeţean Teleorman.

La nivel naţional, proiectul are ca obiectiv extinderea actualei reţele de asistenţă maternală cu circa 4000 de persoane pâna în anul 2023 şi formarea profesională continuă pentru 15 000 de asistenţi maternali.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, are o perioadă de implementare de 5 ani şi beneficiază de un buget de 568 985 570 euro.

M. MEILĂ