Avocatul Lupan este propunerea PMP Teleorman pentru candidatura la PE

Avocatul Mircea Lupan ar putea să fie contracandidatul Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Neagu pentru o funcţie de parlamentar european. Acesta a devenit preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Teleorman şi a fost propus de către preşedintele Partidului Mişcarea Populară Teleorman, Adrian Florescu pentru a candida la Parlamentul European din partea judeţului Teleorman.
Fundaţia Mişcarea Populară a început ”curăţenia” de primăvară. În ultimele zile ale lunii februarie nu mai puţin de 5 preşedinţi de filiale judeţene au fost schimbaţi din funcţie pe motiv de ”nesupunere”. A fost şi cazul lui Gabriel Taraulea, preşedintele Fundaţiei în Teleorman. Fără să fie anunţat în prealabil, acesta a văzut un comunicat al Fundaţiei prin care era ”demis”.
”Fundaţia „Mişcarea Populară” l-a desemnat astăzi, 27 februarie 2014, pentru a fi coordonator al filialei din Teleorman, pe domnul Mircea Lupan.
Desemnarea s-a făcut în urma procedurii de selecţie a conducerilor de filiale din rândul persoanelor care au aderat la Mişcarea Populară. Acest proces de selecţie continuă pentru alegerea coordonatorilor grupurilor de lucru din filiala Teleorman. Atribuţiile care revin celorlalţi membri ai conducerii filialei Teleorman urmează să fie stabilite de către coordonatorul filialei, Mircea Lupan, împreună cu echipa de coordonare”, se arată în comunicatul cu pricina.
Gabriel Taraulea îi urează succes actualului lider şi spune că este dispus să-l ajute cu sfaturi şi sugestii, mai ales pentru faptul că acesta este străin de politică.
Şi pentru că ”marii politicienii” au început politica de sus şi Mircea Lupan le calcă pe urme. Nici nu a învăţat bine statutul partidului că a fost propus să candideze pentru o funcţie de parlamentar european.
Singurul lucru care ”l-a recomandat” pentru această propunere a fost faptul că ”n-a mai făcut politică”. Dacă faptul că n-ai mai făcut politică este criteriul principal pentru a ajunge candidat pentru o funcţie de demnitate publică poate ar trebui că şi celelalte 20 de milioane de români să candideze.

C. DUMITRACHE