Averea Vioricăi

Se poate spune despre actualul premier, Viorica Vasilica Dăncilă, că până acum a avut parte de un destin fericit. Viorica Dăncilă a avut noroc că nu a reușit să câștige funcția de primar din orașul (mai mult comuna) Videle. Democratul, la vremea aceea, Lucian Militaru, a înfrânt-o de fiecare data pe Viorica Dăncilă. Dacă ar fi ajuns primar la Videle, Viorica Dăncilă nu ar fi ajuns niciodată europarlamentar, și nici premier. Într-una din campaniile electorale pentru alegerile locale de la Videle, Viorica Dăncilă a fost bătută și la propriu de un democrat, care a pălmuit-o, dar și această bătaie i-a servit Vioricăi Dăncilă. Apoi Viorica Dăncilă a ajuns europarlamentar, chiar preț de două mandate. Nominalizată pentru funcția de premier, Viorica Dăncilă rezistă mai mult decât predecesorii săi, Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu. Drept pentru care se poate spune că averea Vioricăi Dăncilă este și norocul.

Dar actualul premier Viorica Dăncilă posedă și o avere materială. Astfel, în ultima sa declarație de avere din anul 2018, Viorica Dăncilă notează că este posesoarea, împreună cu soțul său, Cristinel Dăncilă, a trei terenuri, dintre care două terenuri intravilan, unul la Predeal, în județul Brașov, și unul la Giurgița, în Dolj, primul de 544 metri pătrați, și cel de-al doilea de 1200 metri pătrați. Cel de-al treilea teren este în extravilan, din categoria terenurilor, tot în Giurgița, și are o suprafață de două hectare, fiind dobândit prin moștenire.

În ce privește locuințele, Viorica Dăncilă posedă un apartament în Videle, de 100 metri pătrați, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, împreună cu soțul, o casă de vacanță la Predeal, de 417 metri pătrați, pe care a construit-o tot împreună cu soțul, o casă de locui la Giurgița de 140 metri pătrați pe care a moștenit-o, și încă un apartament moștenit la Ploiești, în județul Prahova, cu o suprafață de doar 44 metri pătrați. Premierul României are și o mașină, un Volkswaghen pasat, cumpărat în anul 2014. Viorica Dăncilă mai este posesoarea unor bijuterii, inele, cercei, pandative, brățări, broșe, estimate la aproximativ 5000 de euro. Premierul Dăncilă are și mai multe conturi bancare, de 32.373 euro, de 25.133, de 23.475, de 147, si de 17.2291 toate în euro. Mai are un cont în dolari americani, în valoare de 17.291 de $, dar și un cont în lei de 15.645 ron. Viorica Dăncilă a câștigat, atâta timp cât a fost europarlamentar, 779.932 de euro pe an, dar și soțul său a câștigat destul de bine, fiind manager la OMV Petrom, respectiv 343.554 de lei pe an. Acestea erau veniturile Vioricăi Dăncilă și ale soțului, la data de 11.06.2018.

Prea săracă nu este Viorica Dăncilă, actualul premier al României, putând trage concluzia că premierul are ceva avere, dar și noroc.

Ioan DUMITRESCU