Avem și noi “Istoria noastră”

“Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții” – Nicolae Iorga

Nicolae Bălcescu considera istoria ca fiind “cartea cea dintâi a unei nații”, iar cuvintele lui au și astăzi ecou acolo unde există respect pentru trecutul nostru, glorios adesea.

Un asemenea loc este Școala gimnazială nr. 7 din Alexandria, unde istoria neamului este la mare preț. Iar o dovadă în acest sens este colaborarea cu Muzeul Județean Teleorman.

În cadrul acestei colaborări s-a desfășurat joi, 23 ianuarie, în sala multimedia a muzeului, manifestarea “Unirea Principatelor Române”, la care a participat un grup de elevi din ciclul gimnazila, care au venit la eveniment cu drapele și panglici tricolore.

În cadrul manifestării, profesorul de istorie Cătălin Florea, director adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 7, a susținut comunicarea “Unirea Principatelor Române și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza”, iar muzeograful Cătălin Borțun le-a vorbit copiilor despre “Reformele înfăptuite de A.I. Cuza și începutul modernizării României”.

Profesorul pensionar de Limba și literatura română, doamna Peșu le-a vorbit copiilor despre dezvoltarea învățământului după reformele lui Cuza și despre contribuția scriitorilor și poeților patrioți la pregătirea și înfăptuirea Micii Uniri.

Comunicările au fost însoțite de proiecția unor imagini și documente legate de actul unirii.

La finalul comunicărilor, a fost prezentat ultimul număr al revistei “Istoria noastră”, editată de Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, sub îndrumarea profesorului Cătălin Florea.

Această manifestare omagială s-a desfășurat în cadrul programului “Muzeul – sursă de cultură și educație”.

Șt. P.