AUR își dă arama pe față

A fost circ în Parlament, chiar dacă a fost vorba de prima reunire a deputaților și senatorilor. Iar tonul a fost dat de „bobocii” de la AUR, care s-au dovedit a fi demni urmași ai circarilor din vechile legislaturi.

Mai întâi, decanul de vârstă al Camerei Deputaților, „aurarul” Lucian Feodorov, a închis ședința de constituire a Camerei, fără să anunțe că aceasta a fost legal constituită. A urmat o hărmălaie de nedescris, pentru că fără această decizie jurământul și întreaga procedură ar fi trebuit reluată.

Apoi ar fi trebuit ca ședința să continuie pentru alegerea conducerii Camerei, dar domnul Feodorov a închis-o pentru că „e cam târziu”, „toți au o durată de muncă” și „nu stăm non stop”.

După care, „prezidentul” a părăsit sala, așa cum au făcut și colegii săi, în frunte cu George Simion, care a amenințat: „Nu vom lua parte la astfel de aranjamente, chit că nu ne vor da comisii. Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo, pe baza faptului că şedinţa a fost declarată închisă de preşedintele de şedinţă…”

Până la urmă s-a găsit un preşedinte de şedinţă, Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale, și ședința a continuat, fiind aleasă conducerea Camerei Deputaților, în frunte cu Ludovic Orban, noul președinte al acesteia.

Și în Senat, Diana Șoșoacă s-a dat în spectacol, refuzând să poarte mască chiar și atunci când președintele de ședință i-a cerut s-o facă. Premierul interimar Nicolae Ciucă a cerut organelor abilitate să se autosesizeze în legătură cu certificatul medical al senatoarei de la AUR.

Șoșoacă, avocat în „viața civilă”, a amenințat că va da în judecată pe toată lumea, de la DSP la Senat, așa că așteptăm cu interes stagiunea completă a circului parlamentar, care a început promițător.

Șt. B.