Au început înscrierile în competiţiile organizate de Primăria Alexandria

S-a dat startul înscrierilor în competiţiile organizate de municipalitatea alexăndreană. Astfel, de la începutul acestei săptămâni şi până pe 19, respectiv 25 aprilie, toţi cei care doresc se pot înscrie la concursul „Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască” şi la „Cupa municipiului Alexandria la înot”.
Prima dintre aceste competiţii, aflată la cea de-a V-a ediţie, se adresează gospodinelor din municipiul reşedinţă de judeţ, care până pe 19 aprilie se pot înscrie în concursul „Cel mai bun cozonac. Cea mai bună pască”, la Primăria Municipiului Alexandria, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.
Ediţia din acest an a celui mai bun cozonac/pască va avea loc pe 25 aprilie, la Casa de Cultura a Sindicatelor (Clubul Pensionarilor din Alexandria).
Pentru a participa la concurs, trebuie ca persoana să domicilieze în Alexandria, iar produsul înscris în competiţie să fie preparat în casă.
Ca în fiecare an, produsele vor fi apreciate de un juriu format din specialişti cofetari-patiseri.
Câştigătorii vor primi aparatură electrocasnică şi obiecte de uz casnic, iar restul participanţilor vor primi premii de participare.
În ceea ce priveşte „Cupa municipiului Alexandria la înot”, înscrierile se fac în intervalul 01- 25 aprilie, la recepţia ştrandului Vedea. Concursul se va desfăşura pe 27 aprilie, la Complexul de recreere şi agrement din municipiul reşedinţă de judeţ.
Vârsta participanţilor (fete şi băieţi) trebuie să fie cuprinsă între 7 – 18 ani, iar aceştia vor fi nevoiţi să prezinte viza medicală de la medicul de familie din care să reiasă că este apt pentru concursul de înot. De asemenea, este obligatoriu echipamentul (slip sau şort, pentru băieţi şi costum de baie, pentru fete, dar şi papuci, prosop sau halat).
Concursul se va desfăşura pe serii de înotători, startul se face din apă, iar sosirea se face prin atingerea bazinului cu mana.
La concurs vor participa doar tineri alexăndreni, care pot practica orice stil de înot.
Concursul se va desfăşura pe următoarele categorii de vârstă şi pe următoarele distanţe: 7 – 8 ani (fete şi băieţi) – 22m (1/2 culoar); 9 – 10 ani (fete şi băieţi) – 22m (1/2 culoar); 11 – 12 ani (fete şi băieţi) – 44m (1 lungime de culoar); 13 – 14 ani (fete şi băieţi) – 44m (1 lungime de culoar); 15 – 16 ani (fete şi băieţi) – 44m (1 lungime de culoar); 17 – 18 ani (fete şi băieţi) – 44m (1 lungime de culoar).
Competiţia va fi arbitrată de profesori de înot.

M. MEILĂ