Au fost finalizate lucrările de asfaltare a drumului dintre comunele Plosca și Bogdana

Modernizarea drumului care face legătura între comunele Plosca și Bogdana se află în stadiul de finalizare, la această dată fiind încheiate lucrările de consolidare și de asfaltare. Drumul are o lungime de peste 10 kilometri, iar modernizarea acestuia s-a făcut cu fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală de către primăriile comunelor Plosca și Bogdana.

Lucrările au fost începute anul trecut, iar de câteva zile pe șoseaua care leagă localitatea Plosca de comuna Bogdana,în apropiere de satul Urluiu, se poate circula cu mijloacele auto în condiții dintre cele mai bune. Constructorii mai lucrează încă la definitivarea lucrărilor la terasamentele laterale și la șanțurile de scurgere a apelor pluviale, iar cel mai scurt timp vor fi trasate și liniile de demarcație a șoselei.

Șoseaua face legătura dintre DE 70 București – Alexandria – Roșiorii de Vede -Craiova și DN 51 A Roșiorii de Vede – Furculești – Zimnicea.

Drumul reprezintă o alternativă avantajoasă, fiind redusă semnificativ distanța de deplasare, pentru conducătorii auto care vor să ajungă pe un drum cât mai scurt înspre și dinspre comunele Plosca, Buzescu, Peretu și localitățile Bogdana, Troianul, Furculești etc.

George ZAVERA