Au fost demarcate lucrările de reparaţii şi modernizare la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”

La sfârşitul lunii martie 2020 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Modernizare ş ireparaţii la Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul”, obiectiv finanţat în integralitate din bugetul local al municipiului Alexandria.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 822.086 lei, din care 799.238 lei reprezintă reparaţiile şi 22.848 lei, dotările.

În cadrul acestui proiect vor fi executate următoarele lucrări: înlocuirea parţială a vechii tâmplării cu o tâmplărie mult mai performantă din punct de vedere termic şi fonic.

Reparaţii la învelitoare, inclusive în locuirea finisajului actual din ţiglă ceramic uzată cu un sistem agrementat similar, culoare identică cu cea originală, inclusive accesoriile aferente (jgheaburi, burlane, parazăpezi etc.), care să ofere o garanţie îndelungată şi să reducă semnificativ lucrările de mentenanţă pe viitor.

Izolarea termică a podului clădirii, cu saltea de vată mineral şi barieră contra vaporilor.

Amenajări interioare, respective lucrări de hidroizolare cu soluţii bituminoase lichide monocomponente la pardoselile şi, parţial, la pereţii subsolului/demisolului, precum şi, la terasa exterioară, zugrăveli cu vopsea lavabilă la interior, la pereţi şi tavane, plase de protecţie metalice, la interior, la ferestrele sălii de sport, renovare la toate grupurile sanitare, înlocuire mobilier fix, racorduri, sifoane de pardoseală, refacere finisaje: placări cu gresie, faianţă şi zugrăveli vopsea lavabilă.

Conform proiectului, termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la data începerii.

Proiectul prevede şi dotări, constând în mese de laborator cu blat termorezistent (trei locuri) şi mese cu blat din polipropilenă (trei locuri), care au fost déjà achiziţionate.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns