Atenție șoferi! Noi modificări aduse codului rutier

Noi schimbări în codul rutier! Șoferii trebuie să acorde prioritate de trecere, potrivit noilor schimbări din codul rutier, autoturismelor care au montate semnale de avertizare de lumină albastră.

În urma proiectului de lege depus la Senat de 20 de parlamentari, regulile pentru prioritate s-ar putea schimba din 2019.

De acum înainte, conducătorii autovehiculelor vor trebui să ofere prioritate de trecere. Dosarul proiectului a fost depus la Senat de 20 de parlamentari.

Circulația pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor și celorlalte categorii de participanți la trafic, drepturile, obligațiile și răspunderile care revin persoanelor fizice și juidice, precum și atribuțiile unor autorități ale administrației publice, instituții și organizații sunt supuse dispozițiilor prevăzute în prezența ordonanța de urgență.

Prevederile prezenței ordonante de urgență se aplăc tuturor participanților la trafic, precum și autoritățile care au atribuții în domeniul circulațieiși siguranței pe drumurile publice și în domeniul protecției mediului.

C.D.