Atelier Creative Drama, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria

În cadrul Acreditării Erasmus+ pe educație școlară, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria se desfășoară atelierul Creative Drama.

Atelierul se derulează pe parcursul a trei zile, în perioada 31.01.2023-2.02.2023, având ca expert invitat pe Ibrahim Yavuz din Istambul, Turcia.

Activitatea de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” face parte din seria activităților desfășurate de colegiu prin proiectul Erasmus+ID 000053554, finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul are un buget de 61020 de euro și are ca principale obiective:

1. Perfecționarea competențelor lingvistice și digitale, utilizarea ICT tools în orele de curs, pentru cel puțin 60% dintre cadrele didactice, în contextul actual și al corelării disciplinelor.

2. Implicarea în proporție de 70% a diriginților/claselor/elevilor instituției în desfășurarea activităților extracurriculare/dirigenție, activități educative, orientare școlară și profesională.

3. Dezvoltarea/menținerea motivației intrinseci a învățării a cel puțin 70% dintre elevi, în contextul tendinței reducerii efortului intelectual și al atenuării valorilor în favoarea pragmatismului.

La activități participă 50 de elevi și 15 profesori.