Asociația „Dai o șansă” Alexandria: Cupa Cluburilor de Darts

Zilele trecute s-a desfășurat la București Cupa Cluburilor de Darts, competiție națională a sportivilor români .

Federatia Română de Darts a fost înființată în anul 2008, iar în anul 2010 sportivii români au participat pentru prima data la Campionatul European de Darts pe națiuni, obținând locul 9 .

În fiecare an, 5 jucatori români au dreptul să participe la Campionatul Mondial .

Anul acesta Cupa Cluburior de Darts, editia 2018, a fost câștigată de Clubul de Darts Mioveni .

Copiii și tinerii cu Sindrom Down și alte dizabilități de la Asociația „Dai o șansă” Alexandria au participat la această competiție națională obținând un punctaj bun.

Un rol important în practicarea acestui sport de către tinerii noștri speciali l-a avut Dragoș Dumitru, președintele Federației Române de Darts.

La categoria lor, Cupa a fost câștigată de sportivul Teodor Tănase, de la Asociatia „Dai o șansă” Alexandria, care a obținunt cel mai mare punctaj.

Ceilalti sportivi au primit medalii și diplome .

Tinerii cu dizabilități de la Asociația „Dai o șansă” Alexandria practică de doi ani darts și au obtinut rezultate bune la concursurile naționale .

Darts-ul este un sport complex, practicat de peste 5000 de sportivi în țara noastră, în cele 14 cluburi afiliate Federației Române de Darts.

Acest sport dezvoltă gândirea, atenția, puterea de concentrare și învinge frica .

În anul 2019, Federația Română de Darts va organiza în România Campionatul Mondial și meciuri demonstrative cu cei mai buni jucători din lume .

Cornelia RĂDULESCU