Asistenții medicali, la mare căutare și în Teleorman

Deficitul de personal medical și auxiliar, pe lângă multele lipsuri existente în cea mai mare unitate spitalicească din județul Teleorman, este o problemă care datează de ani de zile și care nu s-a rezolvat nici în ziua de azi.

Odată cu lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, proiect european în valoare de 20 milioane euro, se spera ca multele probleme existente să fie ameliorate, dacă nu rezolvate. Nici în aceste condiții, medicii și asistenți medicali, de care duce lipsă spitalul, nu se îmbulzesc să se angajeze la unitatea spitalicească din Teleorman. Desele anunțuri cu posturi scoase la concurs, postate de Spitalul Județean de Urgență Alexandria, dovedesc acest lucru. Numai în perioada 30 august-7 septembrie, cea mai mare unitate spitalicească din județ organizează trei concursuri de angajări.

Despre concursul de la sfârșitul lunii august am dat mai multe detalii săptămâna trecută.

În ceea ce privește celelalte două concursuri organizate în prima jumătate a lunii septembrie, acestea se vor desfășura pe 6 și pe 7 septemebrie 2016.

Ambele concursuri vor avea loc la sediul spitalului și constau într-o probă scrisă și un interviu.

Concursurile sunt organizate pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a unui post de asistent-șef în cadrul secției Cardiologie, a unui post de asistent medical principal în cadrul serviciului Anatomie Patologică și a cinci posturi de asistent medical debutant în cadrul a diferite secții.

Proba scrisă din cadrul concursului organizat pentru ocuparea primelor două posturi este programat în ziua de 6 septembrie 2016. Ziua următoare se va desfășura proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea celor cinci posturi de asistenți medicali debutanți în secțiile: Bloc Operator Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie, Oftalmologie, Obstetrică, Serviciul de Statistică și și Informatică Medicală.

Interviul din cadrul primului concurs este programat în 9 septembrie 2016, iar cel pentru cel de-al doilea concurs va avea loc în 12 septembrie 2016. La acestea vor participa candidații care la probele scrise au reușit să obțină minim 50 de puncte sau 70 de puncte, în funcție de postul pentru care au candidat. Nu în ultimul rând, candidații vor achita o taxă de 100 lei, la casieria unității spitalicești.

Prin organizarea acestor concursuri se speră ca problema deficitului de personal medical auxiliar să fie ameliorată. Posturile sunt ocupate cu greu, însă, din cauză că la concursurile de angajare se prezintă un număr mic de candidați, iar mulți dintre aceștia pică examenul.

M. MEILĂ