Arderea miriștilor și a vegetației uscate, doar cu acordul autorităților

Având în vedere numărul foarte mare de incendii de miriști și de vegetație uscată izbucnite întâmplător sau provocate pe teritoriul județului Teleorman în anii anteriori, echipe mixte constituite din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Al. D. Ghica” al județului Teleorman, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Teleorman, Agenției Județene pentru Protecția Mediului Teleorman și ai Agenției Județene de Plăți și Intervenție în Agricultură Teleorman vor desfășura, în perioada următoare, acțiuni în teren pentru asigurarea respectării prevederilor legale și prevenirea incendierii miriștilor și vegetației ierboase de pe terenuri.

Pe această cale, Prefectura județului Teleorman anunță toți cetățenii județului, persoane fizice și juridice care vor proceda la arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase că nu pot face aceste acțiuni fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Acest anunț a fost făcut ca urmare a faptului că în această perioadă foarte mulţi cetăţeni utilizează focul deschis la lucrările de igienizare a grădinilor, curţilor, terenurilor virane, păşunilor etc., pentru distrugerea resturilor furajere şi menajere, respectiv a vegetaţiei uscate, acțiuni ce pot repreyenta un real pericol atât pentru mediu cât și pentru cetățeni, printre care și participanții la trafic.

M. MEILĂ