Aproximativ 250 persoane şi-au găsit un loc de muncă luna trecută

Începutul de an, s-a dovedit a fi unul destul de productiv, pentru cei care au reuşit să ocupe un loc de muncă, cu acte în regulă.
Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, prin programul de ocupare a forţei de muncă, în luna ianuarie un număr de 3.323 de persoane au fost intrate la măsurile active oferite de agenţie, reuşindu-se astfel încadrarea în muncă a 251 persoane.
Dintre acestea, 144 persoane au avut şansa de a intra în câmpul muncii prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante, iar alte 72 de persoane prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională. Cursurile de formare profesională au dus la angajarea în muncă
a şapte persoane.
Statisticile întocmite în acest sens, mai arată că cinci persoane au fost încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă; 7 absolvenţi încadraţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art.72(2), din Legea 76/2002, iar alte 16 persoane beneficiază de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului.

M.M.