Aproximativ 200 locuri de muncă vacante în Teleorman

În aceste zile, se pare că primăvara dă primele semne, cel puţin în ceea ce priveşte evoluţia numerică a locurilor de muncă vacante în judeţul nostru.
După cum ne informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în intervalul 27 februarie – 5 martie 2014, la nivelul judeţului Teleorman sunt înregistrate un număr de 204 locuri de muncă, cu acte în regulă. Acestea sunt puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, de către 25 agenţi economici.
Domeniile de activitate, în care pot activa cei care optează pentru un post în această perioadă, sunt: industrial, confecţii textile, construcţii civile, vânzări, alimentaţie publică, servicii şi comerţ.
De remarcat faptul că odată cu creşterea numărului de locuri de muncă vacante în judeţul Teleorman, a crescut şi oferta pentru persoanele cu studii superioare, de la patru posturi disponibile în perioada anterioară la şapte posturi. Pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt disponibile 69 locuri, iar pentru persoanele necalificate, 128 locuri.
Din punct de vedere al localităţii unde este vacantat locul de muncă, zona Alexandriei cuprinde cele mai multe locuri de muncă (155), oferite de 19 agenţi economici în domenii: industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, construcţii civile, servicii şi comerţ, vânzări.
Dintre acestea 44 posturi sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 105 locuri pentru persoane necalificate şi 6 locuri pentru persoane cu studii superioare.
În zona Roşiori de Vede sunt vacante 25 locuri de muncă, în cadrul a doi agenţi economici, în domeniul confecţiilor textile şi domeniul financiar. 10 locuri sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 14 locuri pentru persoane necalificate şi un singur loc rămas neocupat de aproximativ două săptămâni, pentru persoane cu studii superioare.
În zona Turnu Măgurele, oferta cuprinde 15 locuri de muncă, în cadrul a trei agenţi economici, în domeniul confecţiilor textile şi servicii, cu adresabilitate în rândul persoanelor cu studii medii şi profesionale.
Iar în zona Zimnicea, sunt vacante doar nouă locuri de muncă, în cadrul unui singur agent economic, în domeniul confecţiilor textile, acestea adresându-se persoanelor fără nici un fel de calificare.
De semnalat faptul că angajatorii solicită viitorilor angajaţi să facă dovada unei vechimi în câmpul muncii cuprinsă între zero şi cinci ani, iar marea majoritate a contractelor de muncă se vor semna pe perioadă nedeterminată.

Mirel MANAFU