Aproximativ 120 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

În această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 121 locuri de muncă vacante.
Pentru Lituania, pot opta 40 de persoane care doresc să muncească în domeniul industrial. Aici sunt vacante 30 de posturi de inginer aeronave şi alte 10 posturi de mecanic de aviaţie. 23 de posturi de medici cu diverse specializări, sunt vacante în Danemarca.
Iar cei care doresc să ocupe o funcţie de inginer, în diverse specializări, în Olanda sunt vacante un număr de 21 astfel de posturi.
Pentru Cehia, oferta cuprinde 15 posturi de şlefuitori-pilitori, iar în Norvegia, sunt vacante 10 posturi în domeniul industrial, gastronomic şi maritim. Dintre acestea, şase posturi sunt de bucătar; două posturi se adresează muncitorilor constructori; 1 post este de arhitect naval şi un alt post este de inginer sisteme marine.
În spaţiul economic european, în această perioadă se mai caută şase lucrători la maşini de cusut, în Slovacia şi un cercetător ştiinţific, în Belgia. Un alt post în domeniul hotelier, este vacant în Franţa.
Pentru ţara vecină Ungaria, sunt vacante două posturi în domeniul serviciilor, dintre care unul este de recepţioner şi un altul de vânzător vignete de autostradă.
Suedia este ultima ţară pentru care mai pot opta cetăţeni români, în vederea ocupării posturilor de specialist endocrinologie /diabet zaharat şi cel de reumatolog.
Cei care doresc sa obţină o slujbă cu caracter temporar, într-una din ţările membre ale Uniunii Europene, este bine de reţinut că posturile oferite prin reţeaua EURES se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European, şi sunt postate pe site-ul www.eures.anofm.ro, alături de condiţiile de aplicare şi ocupare.

Mirel MANAFU