Aproape toate locurile pentru clasa pregătitoare, ocupate în Teleorman

Copiii ai căror părinţi nu au depus cereri de înscriere în clasa pregătitoare până în momentul de faţă, mai au la dispoziţie doar trei zile pentru a solicita înscrierea în anul şcolar 2013-2014. Ultima zi în care mai pot fi depuse cererile este luni, 22 aprilie, între orele 08:00-20:00, astfel de solicitări putând fi făcute şi mâine, în intervalul orar 08:00-13:00.
Până ieri, în judeţul Teleorman erau înregistrate 2074 cereri, dintre care 1984 valide, iar restul de 90 invalide. Ţinând cont că estimările inspectoratului în ceea ce priveşte numărul de copii înscrişi în judeţul nostru în anul şcolar viitor, sunt de 2035, înscrierile s-au realizat în proporţie de aproape 100%.
Potrivit ISJ, pe parcursul celor aproximativ trei săptămâni în care au fost depuse cererile, în Teleorman nu s-au înregistrat situaţii speciale în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei informatice.
Pentru ca cererile completate on-line să nu mai fie declarate invalide, părinţii trebuie să ştie că acestea trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde se doreşte înscrierea copiilor.
Părinţii trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului şi, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I.
Listele copiilor înscrişi în judeţul Teleorman va fi afişată pe 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.
Urmează ca în perioada 8-17 mai să se desfăşoare cea de-a doua etapă de înscriere, etapă în care urmează să fie înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în prima etapă.

M. MEILĂ