Aproape 90 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Potrivit informaţiilor de interes general de la AJOFM Teleorman, prin Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă EURES, se anunţă faptul că, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 88 locuri de muncă vacante.
În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează şi un Compartiment specializat pentru munca în străinătate, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii gratuite, precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.
Începând cu luna ianuarie 2007, la nivelul judeţului Teleorman au fost depuse aproximativ 800 de dosare pentru a obţine un loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioada determinată, în diferite domenii de activitate.
Pentru această perioadă, cele mai multe posturi vacante sunt în Lituania, acolo unde doritorii pot opta pentru unul din cele 70 de posturi din domeniul industrial şi cel de servicii.
Dintre acestea 30 posturi sunt de inginer aeronave, alte 30 de posturi sunt pentru lucrător canalizare şi 10 posturi de mecanici în aviaţie.
Pentru Norvegia, oferta cuprinde 13 posturi de inginer în diverse specializări.
În Danemarca sunt disponibile două posturi de medic specialist psihiatru
În Ungaria de caută un recepţioner şi un vânzător vignete autostradă.
Pentru Belgia este vacant un singur post de cercetător ştiinţific.
Reprezentanţii AJOFM Teleorman, mai precizează faptul că, locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European, şi sunt postate pe site-ul www.eures.anofm.ro, alături de condiţiile de aplicare şi ocupare. Iar persoanele interesate să lucreze în străinătate pe durată determinată se pot înregistra în baza de date a Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu.

Mirel MANAFU