Aproape 600 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend

Nouă teleormăneni, găsiți decedați, alți trei au încercat să-și ia viața

Printre sutele de solicitări pe care le-a avut Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman în perioada 18-21 ianuarie 2019, în nouă dintre cazuri, personalul medical de pe ambulanțele teleormănene ajunse la locul solicitărilor n-au mai putut ajuta pacienții la care a fost chemat, aceștia fiind gisiți decedați. În două dintre cazuri moarțile au fost declarate suspecte. Cei nouă teleormăneni găsiți decedați, șase bărbați și trei femei, aveau vârste între 68- 87 de ani și erau din localitățile: Lisa, Brânceni, Băcălești, Olteni, Frăsinet, Crângeni, Turnu Măgurele, Nicolae Bălcescu, Roșiorii de Vede. Unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 68 de ani din Roșiorii de Vede, s-a spânzurat. Cei mai mulți dintre cei nouă, și anume cinci persoane, au fost găsite inconștiente.

În perioada menționată, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au intervenit și la trei accidente rutiere petrecute pe șoselele din județul Teleorman, evenimente soldate cu câte o victimă. Ajuns la locul solicitărilor, personalul medical de pe ambulanțe a acordat primul ajutor celor trei victime care au suferit: traumatism cranio-cerebral (comă), traumatism membru inferior și traumatism cervical și de umăr. Evenimentele nefericite au avut loc în localitățile: Roșiorii de Vede și Videle (2 accidente). Cele trei victime au vârste de 21 de ani, 25 de ani și 68 de ani.

În ceea ce privește problemele respitatorii minore, 75 de teleormăneni au solicitat ambulanțele pentru a primit primul ajutor medical. Ambulanțele au ajuns și la 31 de copii bolanvi, dar și la trei teleormăneni care au încercat să-și ia viața.

În total, 575 de solicitări au fost înregistrate în weekendul trecut la SAJ Teleorman, după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-196; tuse, probleme respiratorii minore-75; dureri abdominale sau de spate-68; cefalee-42; copil bolnav-31; febră-28; persoane inconștiente-22;

AVC-17; dureri toracice-14; accidente diverse-13; sângerare-13; leșin (sincopă)-11; psihiatrie-9; intoxicații-8; obstetrică-ginecologie-8; conflicte și agresiuni fizice-5; diabet zaharat-5; căzut în stradă-4; victime din accidente rutiere-3; tentative de suicid-3; boli nediagnosticate-2; convulsii-2; morți suspecte-2; alergii-2; afecțiuni ale urechii-1; incidente provocate de animale/insecte-1.

M. MEILĂ