Aproape 1900 de persoane vârstnice din Teleorman au primit, în octombrie, ajutoare în bani

În luna octombrie a acestui an, 1894 de persoane vârstnice, cu vârsta peste 60 de ani, din județul Teleorman au primit ajutoare în bani (ajutoare de urgență prin Hotărâre de Guvern).

În aceeași perioadă a anului trecut, 2150 de persoane vârstnice din județul nostru au beneficiat de ajutoare sociale, potrivit unei informări a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman.

Ajutoarele de urgență se acordă, prin Hotărâre de Guvern, conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

  • 142 lei pentru persoană singură;
  • 255 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
  • 357 lei pentru familiie formate din 3 persoane;
  • 442 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
  • 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
  • 37 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condițiile legii.

Referitor la ajutoarele de urgență acordate familiilor și persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, sau alte situații deosebite stabilite prin Hotărâre de Guvern, în județul Teleorman, de la începutul anului 2018, au beneficiat de ajutoare de urgență 12 persoane vârstnice. Patru dintre aceste ajutoare au fost acordate persoanelor care au avut de suferit în urma inundațiilor din luna iulie a acestui an, două ajutoare de urgență au fost acordate unor persoane vârstnice ale căror locuințe au fost afectate de incendii, iar de șase ajutoare de urgență au beneficiat teleormăneni aflați în situații deosebite din cauza stării de sănătate.

Cuantumul acestor ajutoare de urgență a fost situat între 1000-5000 de lei, conform grilei stabilite de Ministerul Muncii, dar și în funcție de nevoia și gravitatea situației.

M. MEILĂ