Aproape 1,5 milioane de euro pentru proiectul Drumul Memoriei – Parcul Memorial “Grivitsa” şi Cetatea “Turnu”

Primăria Turnu Măgurele şi administraţia oraşului Pleven, din Bulgaria, implementează Proiectul „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial “Grivitsa” şi Cetatea “Turnu ”, cod ROBG – 397, finanţat prin Programul Interreg V A România Bulgaria. Obiectivul general al proiectului este acela de a transforma şi integra cele două obiective istorice într-o rută comună de comemorare a istoriei militare prin investiţii în infrastructura de turism şi dezvoltarea de produse şi servicii turistice tematice integrate. Bugetul acestui proiect se ridică la suma de 1.499.799,44 euro, din care 1.274.829,52 euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Lider în acest proiect este Municipalitatea Pleven, iar UAT Turnu Măgurele are calitatea de partener. Proiectul a demarat la data 6 septembrie 2018 şi urmează să fie finalizat într-o perioadă de 36 de luni. În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente şi seminarii, lucrări de restaurare a evenimentelor militare istorice în scopuri educaţionale sau de divertisment. Vor fi organizate : un festival “Memory Route”, un târg de turism privind istoria militară şi o expoziţie permanentă. Vor fi cartografiate obiectele şi siturile de patrimoniu natural şi cultural. Va fi realizată o strategie comună de marketing, un club comun pentru restaurări istorice militare şi activităţi de informare şi promovare.

Pentru acest proiect, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Turnu Măgurele a încheiat în data de 5.09.2018 Contractul de Cofinanţare nr. 94697/2918 cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Proiectul se află în faza de implementare. În data de 18 ianuarie 2019, Primăria Turnu Măgurele a încredinţat contractul Servicii de consulatanţă în management pentru proiectul „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial “Grivitsa” şi Cetatea “Turnu ” cu SC QUALITY PROJECTS & ADVICE COMPANY SRL, valoarea contractului fiind de 100.720,80 lei, la care se adaugă TVA. În data de 25 ianuarie 2019, Primăria municipiului Turnu Măgurele, prin încredinţare directă, a atribuit contractul Servicii de informare şi publicitate pentru proiectul „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial “Grivitsa” şi Cetatea “Turnu ” SC PAPER PRINT CONSULTING SRL, valoarea achiziţiei fiind de 17.773,25 lei , la care se adaugă TVA.

George ZAVERA