APM Teleorman: Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie 2018)

În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM).

Aceasta este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene.

SEM încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze alternative utilizării autoturismelor.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accent pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă, tema din acest an fiind „Combină și deplasează-te!”.

Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante.

Campania europeană de promovare a mobilității urbane durabile reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii oferă și oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local pentru: promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă; creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții ale tendințelor actuale în materie de mobilitate; instituirea de parteneriate cu părțile interesate de la nivel local; participarea într-o campanie desfășurată la nivel european, partajând un obiectiv și o identitate cu alte centre urbane; evidențierea angajamentului local față de politicile privind transportul urban durabil; lansarea de noi politici și măsuri cu caracter permanent.

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, APM Teleorman participă, împreună cu Primăria Turnu Măgurele, la o acţiune de conştientizare şi educaţie la Şcoala Mircea cel Bătrân din Turnu Măgurele.

Vor fi organizate concursuri de role şi de biciclete, în vederea creșterii gradului de conștientizare a beneficiilor unor mijloace de transport mai puțin poluante.

Cornelia RĂDULESCU