Apa de la robinetele alexăndrinenilor nu prezintă pericol pentru populaţie

Nu există pericol de îmbolnăvire pentru cei care consumă apă de la robinete! Acesta este mesajul transmis de autorităţile locale din Alexandria. Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, dar şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana îi linişteşte pe alexăndrineni.

Apa de la robinetele alexăndrinenilor nu prezintă pericol pentru populaţie şi este bună de băut. Potrivit autorităţilor, sistemul de distribuire a apei potabile din Alexandria este captat din sursă subterană la peste 60 metri adâncime. În aceste condiţii, calitatea apei nu poate fi influenţată de apele infiltrate de la suprafaţă. Pentru că puţurile sunt la o adâncime atât de mare, aproape de locul de elecţie al amoniului, uneori concentraţiile acestuia pot să depăşească valorile prevăzute de lege. Cu toate acestea, nu este pusă în pericol siguranţa cetăţenilor.

„Calitatea apei este aceeaşi încă din anii 1960, atunci când a fost înfiinţată reţeaua de distribuţie apă potabilă în municipiu. Transmit cetăţenilor din municipiul Alexandria să nu fie speriaţi şi să consume apă cu încredere pentru că nu a murit nimeni în zeci de ani de zile din cauza apei potabile din Alexandria”, este îndemnul primarului municipiului Alexandria, Vcitor Drăguşin.

Aceleaşi asigurări le dă şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman.

„Menţionăm că la auditul efectuat de DSP Teleorman din ultimii ani, apa nu a depăşit de 10 ori nivelul de amoniu şi nu există de-a lungul a 5 ani nicio analiză care să releve prezenţa de Ecoli şi Enterococi în apa care ar fi constituit un real pericol pentru sănătate.

Sănătatea cetăţenilor din Alexandria nu a fost pusă niciodată în pericol, întrucât amoniul nu a fost tratat prin hiperclorinare care ar fi produs THM ( trihalometan) substanţe cu efect cancerigen”, spune directorul DSP Teleorman, Mioara Comana.

C.D.