Anul trecut, paramedicii teleormăneni au intervenit la 6152 de solicitări

Paramedicii SMURD din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman au intervenit, pe parcursul anului trecut, la 6152 de solicitări, cele mai multe dintre acestea, și anume 6087, reprezentând cazuri de asistență medicală, iar alte 65 fiind misiuni de descarcerare.

În anul 2017, paramedicii au intervenit la 7917 de solicitări, din care 7861 au fost cazuri de asistență medicală și 56 au fost misiuni de descarcerare.

Cele mai multe solicitări pentru paramedicii SMURD au venit, anul trecut, din partea celor care aveau diferite afecțiuni medicale. Este vorba despre 3766 astfel de cazuri.

În alte 1193 de situații, paramedicii au acordat primul ajutor persoanelor care au suferit traumatisme, alți 385 de teleormăneni sufereau de afecțiuni cardiace, iar 307, de afecțiuni neurologice.

Paramedicii SMURD din cadrul ISU Teleorman au acordat primul ajutor, anul trecut, altor sute de teleormăneni, principalele probleme medicale întâlnite la pacienți fiind: intoxicații (235 cazuri); stop cardio-respirator neresuscitat(15 cazuri); stop cardio-respirator resuscitat (24 cazuri); arsuri (18 cazuri); chirurgie și neurochirurgie (7 cazuri).

Pentru 28 dintre cetățenii la care au fost solicitați, paramedicii n-au mai putut face nimic, pacienții fiind găsiți decedați.

În alte 83 de cazuri, paramedicii au acordat primul ajutor persoanelor care au avut de suferit în uma accidentelor rutiere.

Nu puține au fost și situațiile în care echipajele SMURD s-au întors din drum, fiind vorba de 91 astfel de cazuri.

În anul 2019, în cadrul SMURD Teleorman activează 264 de cadre militare pregătite în acest domeniu, dintre care doi sunt instructori formatori și 38 au modulul II de pregătire și perfecționare.

M. MEILĂ