Antreprenorii din Teleorman, invitați să se înscrie în proiectul ”Start pentru afacera ta!”

Seminarul de prezentare a oportunităților oferite prin acest proiect va avea loc la Alexandria, în data de 14 martie, ora 11,00, la sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman.

Ageția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia invită antreprenorii teleormăneni care doresc să-și deschidă afaceri nonagricole în mediul urban, respectiv în cele cinci orașe ale județului : Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimncea și Videle să participe la evenimentul dedicat lansării proiectului ”Start pentru afacerea ta!” Cei ce doresc să-și deschidă afaceri și, implicit, să creeze noi locuri de muncă beneficiază în mod gratuit de cursuri de antreprenoriat și pot accesa, pe bază de proiecte, sume nerambursabile de câte 40 mii euro.

Seminarul în care specialiștii ADR Sud Muntenia vor prezenta oportunitățile oferite antreprenorilor prin proiectul “Start pentru afacerea ta!” va avea loc în data de 14 martie a.c., la Alexandria, începând cu ora 11:00, la sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman.

Conform organizatorilor, formarea antreprenorială a celor ce se înscriu în acest proiect se face prin organizarea a 14 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, în cadrul fiecărui județ al regiunii Sud Muntenia.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat din minimum 336 de persoane: 236 de șomeri și persoane inactive și 100 de angajați (inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă), care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană și au reședința sau domiciliul în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Competențele dobândite de aceștia vor fi certificate ANC. Pentru stimularea implicării grupului țintă, în cadrul fiecărui stagiu de curs va fi organizat câte un concurs cu premii în bani.

În cadrul acestui proiect vor fi lansate 2 competiții de planuri de afaceri, care vor fi deschise atât persoanelor din grupul țintă care vor participa la programul de formare în domeniul antreprenoriatului, cât și altor persoane care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile și care intenționează să-și deschidă o afacere. În urma aplicării planurilor de afaceri de către membrii grupului țintă și evaluării acestora, vor fi selectate minimum 42 de planuri de afaceri, ce vor beneficia de ajutor de minimis, în valoare de 40.000 euro.

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment sunt rugate să contacteze, pentru confirmarea participării, până în data de 12 martie, ora 16:00, experții Servicilui Organizare evenimente din cadrul ADR Sud Muntenia la adresa de e-mail: comunicare@adrmuntenia.ro sau la tel.: 0242/331.769, persoane de contact: Diana Neagu (tel.: 0733/449.679), Andreea Emma Ploeșteanu (tel.: 0725/723.799).

George ZAVERA