Amenzi de aproape 73.000 lei aplicate de poliţiştii teleormăneni, de Paşte

Cu prilejul activităţilor de supraveghere, îndrumare şi control în traficul rutier, derulate de poliţiştii teleormăneni în perioada 1-6 mai 2013, au fost întocmite 20 de dosare penale, pentru infracţiuni la regimul rutier. Dintre acestea, 8 infracţiuni au constat în conducerea unui autovehicul de către un conducător auto având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, în alte 10 situaţii participanţii la trafic nu deţineau permis de conducere, 3 autovehicule depistate nu erau înmatriculate în circulaţie, iar în două situaţii conducătorii auto au refuzat testarea cu aparatul etilotest sau recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În 4 cazuri conducătorii auto nu au avut asupra lor documentele de identitate, iar în alte cinci situaţii sunt cercetaţi conducători de moped.
De asemenea, 258 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, pentru abateri de la normele de circulaţie pe drumurile publice, din care 91 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare. Au fost reţinute 10 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.
În urma activităţilor desfăşurate pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada minivacanţei au mai fost constatate 91 de abateri de la normele de convieţuire socială, precum şi 3 cazuri de nerespectare a prevederilor Legii pazei.
În total, valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 72.900 lei.

M. MEILĂ